Terenul de Padel

 

Ce este padelul?
Padelul este un mix intre tenis si squash, un sport distractiv si dinamic ce pune accentul atat pe efortul fizic cat si pe socializare si relaxare. Se joacă atât la simplu, cât și la dublu pe un teren dreptunghiular înconjurat de pereți din sticlă sau beton în formă de U. La padel, mingea trebuie lovită peste fileu pe terenul adversarului, fără ca mingea să atingă mai întâi pereții. Cu toate acestea, mingea rămâne în joc dacă lovește mai întâi solul și apoi unul dintre pereți. Acest lucru asigură mingi mai lungi și mai distractive. De asemenea, înseamnă că tactica este mai importantă decât puterea!
Servirea se face intotdeauna după ce mingea a sărit o dată în spatele liniei de serviciu. Mingea trebuie lovită întotdeauna mai jos decât înălțimea șoldului. Scorul se face ca la tenis.

ISTORIA PADELULUI

Padelul a fost inventat în anul 1969 in Mexic de catre Enrique Corcuera. Conceptul a fost preluat în Spania de către Prințul Alfonso de Hohenlohe care a perfecționat sportul și a deschis primul teren de padel in Marbella in 1974. După o creștere spectaculoasă în Argentina în anii 90, noul secol adus o creștere a popularității și în Spania unde in 2014 a depasit tenisul ca numar de jucatori activi. Cresterea spectaculoasa a padelului se reflecta si in popularitatea World Padel Tour, circuitul profesionist de padel cu sediul central in Spania, unde de alftel au loc si majoritatea turneelor.

Terenul de Padel 

 

Structura: Structura metalică completă este realizată din oțel zincat la cald. Toate piesele primesc un tratament electromecanic la fiecare îmbinare, apoi fiecare punct este spălat și vopsit cu zinc înainte de procesul de acoperire, care se face în 9 etape: (1) Degresare, (2, 3 și 4) triplă spălare cu apă osmotică, ( 5) Pasivare nanoceramică, (6) încă o spălare, (7) uscare, (8) aplicarea vopselei electrostatic cu lac poliester cald (culoare ajustată) și (9)  polimerizare la cald 200-230ºC
Sticlă: 10 mm sau 12 mm sticlă securizata. Se livreaza 14 bucati geamuri de 2.995 × 1.995mm + 4bucati geamuri de 1.995 × 1.995mm (cu 6 și respectiv 4 găuri înfundate), în total 100m2 sticlă securizata de 10mm, omologată, cu planeitate optimă și margine lustruită. Sunt incluse toate accesoriile: garnitură din cauciuc EPDM, șuruburi din oțel inoxidabil etc.
Gazon artificial: Mondo STX monofilament in diferite culori.
Nisip: nisip cuartos colorat sau alb (15 kg / m2)