Terenul de Tenis

Terenul de tenis este alcătuit dintr-o suprafaţă plană, dreptunghiulară având o suprafaţă din zgura, tartan, gazon artificial, suprafata modulara sau suprafata  hard. Terenul are o lungime de 23.77 m şi o lăţime de 8.23 m pentru jocul de simplu şi 10.97 m pentru jocul de dublu. Fileul are o înălţime de 0.914 m. 
Linia mediană de serviciu şi semnul de mijloc trebuie să aibă o lăţime de 5 cm. Toate celelalte linii ale terenului de tenis trebuie să aibă o lăţime între 2.5 cm şi 5 cm, cu excepţia liniilor de fund care pot avea până la 10 cm lăţime. Pentru terenurile pe care se desfăşoară frecvent competiţii se recomandă o suprafaţă generală de apoximativ 37×18 metri. Pentru terenuri fără pretenţii competiţionale, suprafaţa generală poate fi de minim 34×17m.
Exista cateva categorii disponibile:
  –  terenuri pe zgura,
  –  terenuri cu gazon sintetic,
  –  terenuri pe hardrasini acrilice
  –  terenuri tipTartan,
  –  terenuri cu suprafete modulare.
Federatia Internationala de tenis a clasificat terenurile in 5 categorii de viteza a mingii pe suprafata: clasa 1- Slow, clasa 2- médium-slow, clasa 3- Medium, clasa 4 – Medium-fast, clasa 5 – FastSpre exemplu,  cele din clasa 1 sunt terenuri destul de moi cu aderenta mare, adica mingii, atunci cand loveste suprafata, i se reduce foarte mult din viteza. Prin opozitie, cele fast (de regula terenurile tip Hard) care, desi sunt antiderapante, au o rigiditate ridicata si mingea sare foarte rapid.

Terenul de tenis din zgură

 

Realizate pentru impatimitii deraparilor specifice acestei suprafete de joc, cu o foarte buna elasticitate si comfort pentru jucatori. Calitatea zgurii furnizate si a liniilor de montaj fac ca aceasta suprafata sa fie una de calitate premium.
Terenurile cu zgura sunt cele mai raspandite si cele mai cautate de jucatorii de tenis pentru calitatea jocului, modul cum sare mingea, faptul ca suprafata este moale si in special pentru ca jucatorilor le este permisa o usoara alunecare pe suprafata atunci cand alearga si se opresc pentru a lovi mingea. Aceasta alunecare este principalul atu al terenului cu zgura in fata celui de Hard, care este antiderapant.
 

Întreținere anuală

Mulțumită multor ani de experiență, suntem pregatiti să construim și să renovăm un teren, chiar și în condiții dificile. Cu utilajele potrivite, profesioniști și cele mai noi tehnici, ne străduim să oferim terenuri perfecte.
Orice teren de tenis din zgură pe care se desfăşoară o activitate, are nevoie anual de o refacere şi o întreţinere.
Refacerea anuală a terenurilor de tenis din zgură se realizează “răscolind” zgura până la o adâncime de 2-3cm, cernerea zgurei de impurităţile adunate până la aceea perioadă, nivelarea, compactarea, completarea cu zgura. Aceste operaţiuni sunt urmate de refacerea liniilor de marcaj.

Terenul pe suprafata hard

Compania noastra propune o gama de sisteme de joc alcatuite din mai multe straturi de rasini acrilice, adaptabile oricarui buget si pentru a raspunde exigentelor calitative ale clientilor. De asemenea, prin gama variata de culori, reusim sa realizam proiecte foarte atractive din punct de vedere estetic, dar si functional.
Sistemele beneficiaza de certificari ITF (Federatia Internationala de Tenis) in functie de viteza mingii pe suprafata in clasele MEDIUM, MEDIUM – FAST si FAST, fiind preferate atat de jucatorii amatori cat si de cei profesionisti.
Se pot aplica la exterior pentru mai multe tipuri de joc: tenis, volei, baschet, multisportive, badmington etc.
Fundatia pe care se pot aplica aceste sisteme poate fi realizata din bitum sau beton armat semielicopterizat, cu o grosime de 10 – 12 cm, fara denivelari majore.